понеделник, 24 август 2009 г.

Смешен плач

Мине, не мине време и нашата мила православна църква даде признак за живот и то вземе че го направи по най-нелепия начин.
Сега поводът да извади на показ трупа си и да му размаха ръцете, като помаха като жив е предстоящият концерт на Мадона.
Нашето духовенство, милото, се загрижило,че концерта на Мадона бил нещо неморално, което развращавало (кого?!?!) и най-вече се бил провеждал на датата, когато църквата чества (гледайте терминологията - чества - сигурно празнува?!) обезглавяването на Св. Йоан Кръстител.
Да сте чули нашата църква да каже нещо относно войната по пътищата, отнемаща ежедневно човешки животи?
Или може би е вдигнала глас да критикува разврата заливащ ни от масовото софт-порно, известно още като поп-фолк?
Или нещо по повод корупция, престъпност, наркотици? -
Проблеми, които вълнуват всеки българин с гражданско чувство, да ама изобщо не вълнуват нашата църква.
Виж Мадона, ех, дайте тая тема например на православния талибан Епископ Николай, за да заклеймява с пяна на уста разложението, на което ще е подложено горкото българско православно стадо. Той иначе уж не е гледал концерт на Мадона (как така, греховно е!) ама е против - ей така чул отнякъде че било развратно шоу. Или все пак е гледал, и пак и пак и пак? Или може би тази активност е отговор на подобен протест на полски духовници, демек "ние да не сме по-така от католиците"?
Байно, ако сте толкова против, съберете духовници и вярващи миряни и застанете пред стадион "Васил Левски" в деня на концерта. Носете икони,хоругви, раздавайте листовки, говорете с хората, аз ще бъда там с цялото си семейство и бих си поговорил с вас. Все ми се струва обаче, че няма да доживея да видя такова нещо.
Съжалявам, може би съм твърде рязък, даже груб, но ми е болно. Православен християнин съм по кръщение, но по-важно е че съм вярващ. Понякога искам да потърся опора в църквата, но пропадам в празно бездуховно пространство и напоследък все ми се налага да се оправям сам и сам да търся пътя към Бога. Стигнах дотам, че вече с неудоволствие влизам в православен храм.
Иначе нашата православна църква я търсете за друго - кръщенета, сватби, освещаване на офиси, продажба на свещи (ех ти свещоливнице, колко вой,колко бради скубахме заради теб...), търговия с църковни имоти и прочие "богоугодни" дела.
А, да не забравя - и за Тигре, Тигре ...

Няма коментари:

Публикуване на коментар