вторник, 23 март 2010 г.

FREAK SHOW

Започна новия сезон на Биг Брадър! Този път със семейства!
И деца!
Преди започването на шоуто предвид протестите на неправителствени организации за включването на деца, продуцентите се скъсаха да обясняват как всъщност искат да направят социален експеримент, като шоуто ще даде един вид разрез на средното българско семейство, на ценностната му система, ежедневните проблеми и т.н. и т.н. Че даже накрая даже да се направели изводи ...
Вчера проследих началото на шоуто и тъй като съм запознат до известна степен със статистиката, направих бърз анализ и в мен се породи известно съмнение и объркване.
Според кастинга на продуцентите българското семейно общество, като извадим децата се състои от:
10% пенсионери,
20% безработни (в нашия случай специално говорим за Нежелаещи да се занимават с работа),
40% които твърдят, че работят (по-скоро се занимават) нещо - продавач, барман, таксиджия, погребален агент, сервитьор(ка) и неизвестно какъв собствен бизнес,
15% които си изкарват прехраната чрез телата си (стриптизьорка, сервитьорка с консумация, модел...)
90% пушачи,
70% които не са чели книга през живота си
... не ми се продължава с анализа.
Ами щом това е средностатистическото българско семейство, моето какво е? В какъв процент попада моето семейство от работещи висшисти с 2 деца, които не се бият, обиждат и унижават, четат книги, говорят чужди езици, уважават родителите си? Сигурно попадаме в границите на статистическата грешка.
А може би пък не сме истински българи..?

Интересно ми е все пак моделът на семействата на продуцентите с кои семейства от тази представителна извадка съвпада? И семейството на Ники Кънчев също.

И ИЗВЕДЕТЕ ВЕДНАГА ДЕЦАТА ОТ ТОВА ШОУ!!!

1 коментар:

  1. От започването на Биг Брадър Фемили престанах да гледам Нова ТВ. Не искам да си причинявам това мъчение. От всичко което съм прочела, чула от приятели подозирам едно- свидетели сме на живота на новото чалга поколение. Не вярвам обаче, че то има бъдеще и нашите семейства са статистическа грешка. Вярвам, че в България има достатъчно млади хора, които не само не харесват чалга, не са чалга повлеканчовци, а са хора които имат нужда от идеали и ще си ги създадат. Скоро станахме свидетели на четене на открито /в парка на София, Пловдив.../ организирано от млади хора които общуват във Фейс Бук. Моят син беше в парка в Пловдив и аз се гордея с него и неговата компания. Не сме статистическа грешка... Бъдещето е на смелите и силните и на тях принадлежи живота. Другото е временна наркомания, която не е живот а смърт!
    М.М.

    ОтговорИзтриване