вторник, 7 юли 2009 г.

Вервайте си, гласът има сила!

Миналите избори убедително дадоха най-важния аргумент за ползата от гласуването, а именно че ТВОЯТ ГЛАС ИМА ЗНАЧЕНИЕ !
След тези избори надявам се, много хора си повярваха, че от техния глас зависи много, въпреки вредните и тъпи заклинания да не гласуват, защото - видите ли - от това няма никакъв смисъл. Нека има отегчени, отвратени, неинтересуващи се от политика, но това не може и не бива да бъде агрумент за негласуване.
Вече за никого не е тайна, че и масовостта на гласуването и смазващият резултат за ГЕРБ не дойде от това, че всички гласуващи толкова вярват и обичат ГЕРБ и Бойко, а защото им писна от гаврата на досегашните управляващи с гражданското общество. И така хората гласуваха за промяна, а за момента рационалните очаквания за промяна са свързани с партията, която събира най-много привърженици, в случая ГЕРБ.
Масовото гласуване обърка сметките на всички мишоци, които традиционно имат отношение към гражданите като към стадо, което трябва да бъде целенасочено затъпявано, за да бъде лесно купено за 20-30 лв., а след това доено и стригано докато кротко блее с оцъклен поглед. Същото оцъклено изражение сега видях у бившите управляващи по време на следизборните прес-конференции. Пожелавам на новите управляващи да си запазят записите от прес-конференциите на БСП и ДПС и от време на време да си ги гледат, за да им напомнят, че ако се изкушат да вървят по техния път, може да се сдобият и те с такива погледи на следващите избори.

Няма коментари:

Публикуване на коментар